Dubbelt GULD för Mats Marmlind

 

Publicerat 2016-09-18 (av Peter Siegel)

 

Mats Marmlind blev individuell kretsmästare, samt i lag, på kretsmästerskapet i precision B i Södertälje. Mats sköt med en relativt nyinköpt SIG Neuhausen 7,65 och började första finalserien med 50 poäng. Med det säkrade han segern och kretsmästartiteln. Fortsätt läsa!

 

Det går att vinna ett mästerskap i vapengrupp B även med en gammal schweizisk armépistol från Neuhausen vid Rehnfallet! Det bevisade Mats Marmlind på Torsjöbanan i Södertälje lördagen den 17 september 2016. Mats sköt 335 poäng i grundomgången och stod på plats 2 inför finalen vilket han chocköppnade med en 50-poängare. Mats passerade då direkt ettan, Morgan Johansson, som hade 336 poäng med sig, men sköt bara 45 i första finalserien. Morgan hämtade visserligen in några poäng igen, men fick till slut se sig slagen med en enda poäng. Mats vann med 477 mot Morgans 476 poäng.

 

Magnus Malmlund som hade skjutit lite under sin förmåga i grundomgången och bara hade fått ihop 325 poäng sköt dock upp sig från åttonde plast till bronsplats. Hans finalserier var 48, 50, 48 och med bara 4 borta passerade Magnus flera elitskyttar i finalfältet. Han blev lite förvånad själv att det blev en bronsmedalj till slut.

 

Kretsmästare i lag blev Pk Svea Ing1 med 981 poäng, silver gick till Handen Psk med 950 p. och brons till Södertälje Pk med 947 poäng.

 

I kretstävlingen i vapengrupp A segrade Mats Marmlind med 333 poäng, tvåa blev Morgan Johansson med 332 och trea Dario Di Leo med 324 poäng.

 

Vgrp C vanns av Morgan Johansson med hela 341 (!) poäng! Hans serier var 48, 48, 49, 49, 48, 49 och 50! Nikola Bokan och Mats Marmlind hade båda 334 poäng. Nikola gick före Mats med 50 poäng i sista serien mot Mats 49. Stenhårt in i det sista alltså!

 

Kretsmästerskapet i precision B var ett mycket spännande och välarrangerat kretsmästerskap på en vacker och varm höstdag. Kvar är kretsmästerskapen i Militär Snabbmatch på Grimsta, fält A i Salem och Revolvermästerskapen på Lövsta.

 

Vi ses där då! Lycka till!


Torsjöbanan i Södertälje


-
        HEJ och VÄLKOMNA!
Hälsade en glad Bosse Andersson, ordförande i Södertälje Pk,
tillika vapenkontrollant och skjutledare.


Gunilla Karlsson & Kerstin Andersson i sekretariatet var inte mindre glada!


MARKERA!  Ta med en ny spegel för första tävlingsserien!


Michael Larsson, Pk Svea, sköt 2 gånger 50 i vgrp C.


Även Mattias Bergman, Ekens Pk, satte dit en femtipoängare och …


naturligtvis också Morgan Johansson, ACPK.
Denna gång undvek (sparade?) han dock innertiorna!


Nikola Bokan hann klistra sin 50-poängare,
men man kan ju även beundra den på baksidan!


Alexis Hestell skriver resultat på tavlorna på klubbstugans yttervägg.


Kafferast mellan skjutlagen och en titt på resultatlistan.


STORFAVORITERNA – de fyra bästa inför finalen!


GULD – Mats Marmlind
Silver – Morgan Johansson                                       brons – Magnus Malmlund


FINALEN


Kretsmästare i lag: Pk Svea Ing 1