Fältserien 2019 avgjordes på Sanda Skyttescenter

(Text: Daniel Kron, Gripen Pk. Foto: Peter Siegel, Katarina Psf)

Arrangörerna fick kämpa hårt men alla skyttar hann skjuta sina starter innan ljuset föll. Och därmed avgjordes kampen om de 54 pokalerna.

Ibland erbjuder livet omständigheter som gör saker mer utmanande än vanligt. Det är en sanning som även gäller tävlingsarrangörer. Att arrangera stora fältskyttetävlingar i slutet av oktober skapar begränsad tid med acceptabelt skjutljus, och att inte kunna genomföra tävlingen på sin hemmabana skapar en del logistiskt extrajobb. Lägg till ett par familjetragedier för flera medlemmar, och därmed plötslig personalbrist på vitala funktioner inom tävlingsorganisationen.

Tidigare planer kastades om, och tävlingen fick köbildning från start. När det väl upptäcktes så handlade mycket av arbetet om begränsning av skadan, vilket lyckades till stor del. De funktionärer som var på plats fick slita hårt för att få det att fungera. Skyttarna fick vänta på första stationerna, och tvingades umgås mer med varandra än kanske önskvärt. Men när sista patrull hade skjutit klart så hade alla starter genomförts, endast en halvtimme efter ursprungsplanen. Och självklart skulle det även regna också, vilket gick hårt på figurerna på några stationer, som dock höll ihop. Förutsättningarna var inte inte idealiska, men det gick iaf.

Banläggningen kändes igen från förra året, endast en målgrupp med fasta figurer på stationerna. Och inte alls omöjligt, dock mer utmanande om man jagade poäng för seriens skull. Totalt var det 5 skyttar som fyllde av 209 starter totalt. I vapengrupp C fyllde Christer Stenqvist från Håtuna, Magnus Malmlund från Upplands Väsby, Linda Svensson från Råsbo och Hans Ehn från SAPK, och i vapengrupp A fyllde Jan Arnström från Roslagen. Snyggt skjutet!

Var detta sista Fältserien?

Och därmed avslutades Fältserien 2019, vilket faktiskt är ett femårsjubileum för serien. Serien tillkom ju som ett sätt att få igång fler tävlingstillfällen i Stockholm, genom att göra lite enklare tävlingar arrangörsmässigt. Totalt har det blivit runt 5000 starter, vilket innebär runt 240.000 avlossade tävlingsskott. Så nog har det hjälpt att öka tävlingsskyttet lite iallafall.

Om det blir en fortsättning är dock oklart. En av de nuvarande tävlingsarrangörerna har valt att inte arrangera någon deltävling nästa år, och vi får se om någon annan kan ta upp den stafettpinnen.

Tack för visat intresse, och ha en god avslutning på detta året nu.


Upprop på klubbhusets veranda.


Förväntansfull & glad patrull väntar på insläpp vid station 1!


Station 1: 1 fast målgrupp, 2 figurer, STÅ 45, 8 sekunder, poängräkning i S20.


Elitskytten Linda Svensson, Råsbo Pk, var laddad inför finalen!


Stat. 2: 1 fast målgrupp, 4 figurer, STÅ U, 11 sekunder.


Flerfaldige svenske mästaren i fält, Thomas Karlsson, klistrar sina träffar.


Stat. 3: 1 målgr., 2 figurer, STÅ 45, 11 sekunder, poängräkning i sexkanten.


Stat. 4: 1 målgr., 2 figurer, Sittande, 16 sekunder.


Stat. 5: 1 målgr., 3 figurer, STÅ U, 9 sekunder.


Stat. 6: 1 målgr., 3 figurer, STÅ 45, 10 sekunder.


Stat. 7:1 målgr., 3 figurer, STÅ U 45, 7 sekunder.


Stat. 8: 1 målgr., 3 figurer, STÅ 45, 8 sekunder, poäng i bägge ovaler.


Resultaten knappas in!

De tre bästa resultaten av fyra deltävlingar räknas ihop för att få fram totalsegrarna!