Stockholms högst rankade skyttar

Publicerat 2014-11-02 (av Peter Siegel) 

 

Morgan Johansson och Thomas Karlsson leder Stockholms rankinglista i precision, respektive fält, med stort försprång. Morgan är närmast en rookie, Thomas är dock gammal i gamet och flerfaldig svensk mästare i fält.

 

 

 
Morgan Johansson, 37 år, har börjat skjuta pistol först för tre år sedan och tävlar för Mälarhöjdens Ps. Morgan blev riksmästare i precision i år och klarade sig utmärkt på sitt första SM. Morgan kom på fjärde plats av 166 skyttar i vapengrupp B, samt landade på åttonde plats i vgrp C av totalt 225 deltagare. Det gav tydligen råg i ryggen för Morgan blev sedan östsvensk mästare i ÖC och silvermedaljör i ÖA i Eskilstuna. Dessutom vann han ett stort antal precisionstävlingar i Storstockholm där han oftast sköt resultat runt 290 poäng och högre! I höst vann han även HANDEN OPEN och blev kretsmästare i precision B i Södertälje. Han leder årets rankinglista med 195 poäng mot tvåans, Mattias Hällgrens 154 och Mats Marmlinds 127 poäng.


Thomas Karlsson, 50 +, Salems Pk, är en gammal räv. Han är flerfaldig svensk mästare i vapengrupperna A, B och R. Det är alltså bara en guldmedalj i vapengrupp C som fattas så har han vunnit svenska mästerskap i samtliga fyra vapengrupper!
Thomas leder rankinglistan med 103 poäng, före Tomas Hämäläinen och Thomas Beck som båda har 87 poäng.
Thomas är gift med Anna som är en mycket duktig fältskytt själv som också har vunnit flera stora mästerskap. Inte undra på det -  när hon har en sådan bra sparringpartner som maken Thomas Karlsson!

Ett STORT GRATTIS till Stockholms två högst rankade pistolskyttar!