6 femtiopoängare,

men ”nära” 21 gånger till!

 

Publicerat 2014-06-15 (av Peter Siegel)

 


 

50-Lappen blev 500-Lappen! Inflation? Nej, för under jubileumsåret 2013 höjde Upplands Väsby Psk prissumman för en i tävlingen skjuten 50-poängare från 50 till hela 500 kronor! Den generösa bonussumman tyckte klubben ska vara en sporre för pistolskyttarna även i framtiden!

 

Förra året var det sju gånger några skyttar lyckades pricka rätt, i år bara sex, delvis p.g.a. stark blåst. De som lyckades var dock inte precis några outsiders! Joackim Norberg, Sveriges hopp på Paralympics i Rio 2016, lyckades två gånger och inkasserade därmed 1000 kronor. Även Mälarhöjdens nya stjärnskott, Morgan Johansson prickade in två femtior i rad och fick sin belöning direkt. Kjell Brink, Katarina Psf, sköt en fullträff i första skjutlaget och i sista laget även Mats Marmlind från Elitskyttesällskapet. 3000 kronor i bonuspriser, plus vanliga penningpriser, betalades ut av Upplands Väsby Psk i år. Således ingen större risk för konkurs!

 

Joakim Norberg blev bästa skytt totalt som vann både vapengrupp A och B, samt kom tvåa i C. Högsta resultatet av alla sköt dock Morgan Johansson, Mälarhöjdens Ps, nämligen 292 poäng i vapengrupp C. Morgan är en ny, men riktig stor talang inom pistolskytte och jag är säker på att vi kommer att höra mycket om honom i framtiden!

 

Kjell Sundell, Håtuna, blev bästa yngre veteran och undertecknad, Peter Siegel, bästa äldre veteran. Vinnarsiffrorna i veteranklasserna var väl kanske inte de allra högsta, men vi får väl skylla lite på den starka blåsten.

 

Mikael Bjarneskans, ordföranden i Upplands Väsby Psk var dock nöjd med det fina och soliga vädret, samt det stora deltagarantalet och önskar VÄLKOMMEN ÅTER på Eggebyträffen den 19 oktober 2014! 


Gamla gardet i vapenkontrollen!


OBS:  50 ska det vara, INTE 49!


Fullsatt i hallen!


Några femtiopoängare?


Kjell Brink, Katarina Psf, var först med 50 poäng i skjutlag 1 - klockan 09:00!


Joackim Norberg - 50 poäng i skjutlag 2.


Mats Marmlind och Morgan Johansson sköt 50 i skjutlag 3!


- Så här ska det se ut!    Sa Mats Marmlind.


Morgan sköt direkt en femtia till - när han i alla fall var i farten!


Även Joackim Norberg sköt ytterligare en 50:a i sista skjutlaget och
får här sin andra 500-lapp av Upplands Väsbys ordförande Mikael Bjarneskans.


Joackim fick 1000 kronor totalt och därmed "råd att köpa korv och läsk!"
Gratuleras här av klubbkamraterna!


"Titt ut!"
- Här inne registreras inte bara elitens alla femtiopoängare,
utan även mindre valörer skjutna av "vanliga dödliga"!

Välkomna igen på kretsfält - Eggebyträffen - den 19 oktober 2014!