ÖSM FÄLT 2009

på Almnäs i Södertälje
 
Publicerat 2009-05-18 (av Peter Siegel)

 

Pk SVEA, med hjälp av Salems Pk, ACPK, Grödinge, Handen och Katarina Psf, arrangerade årets ÖSM i fält på Almnäs i Södertälje den 16 och 17 maj. Det strålande vädret på båda tävlingsdagar bidrog till den goda stämningen på detta mästerskap, även om banläggarna Gunnar ”Rösten” Johnson och Björn Westerlund hade lagt riktigt krävande mästerskapsbanor! En titt på resultatlistan bekräftar också att det sannerligen inte var lätt att skjuta fullt på denna tävling! Trots detta blev det en stor succé för många av Stockholms elitskyttar!

 

Åke Nordin, Upplands Väsby, som i år redan lyckades att vinna kretsmästerskapen i både C och B i Stockholm, sköt ensamt fullt av 146 skyttar i vapengrupp öppen C på lördag och blev därmed även östsvensk mästare i finkaliber. På damsidan var det pålitliga, f.d. svenska mästarinnan Lena Lindh, Stockholmspolisen, som vann guld. David Lindström; Bollnäs, vann juniorklassen, Lennart Rehnström, Upplands Väsby, vann veteran yngre och Christer Westin, ACPK, tidigare styrelseordförande i SPSF, tillika Stockholmskretsens ordförande, erövrade guld i veteran äldre.

 

På söndagen lyckades två skyttar skjuta fullt i vrgp B, nämligen Tomas Beck, Salems Pk, och Bo Ragnarsson från Motala. I den följande spännande särskjutningen erövrade Thomas Beck mästertiteln. Roligt var att Thomas sköt med en kal .32 Manhurin revolver i B-klassen. Bosse Ragnarsson fick silver och Anders Turebrand, ACPK, blev bronsmedaljör.

 

I vgrp A var det särskjutning mellan fyra skyttar som hade 92 poäng. Vann gjorde Pelle Carlsson, Lövsta Skf, före Tomas Hämäläinen, ACPK, och Håkan Björn, Lövsta.

 

I Revolver sköt Robert Råsbo, Råsbo Psk, fullt som enda skytt (94 p) och blev därmed obestridlig östsvensk mästare. Thomas Beck, Bo Ragnarsson och Niclas Blomgren hade 92 poäng var och sköt isär om silver och brons. Thomas Beck sköt till sig silvermedaljen och Bo Ragnarsson bronset.

Preliminära resultatlistor finns på Pk SVEA:s hemsida www.algonet.se/~pksvea/ .

 

Ett STORT GRATTIS till samtliga ÖSM-medaljörer!

 

Sveastugan på Almnäs i Södertälje var tävlingscentrum för ÖSM i fält 2009

 


Lars Eliasson - känd Pk SVEA-vapenkontrollant under hela 20 år!


Tävlingsledare för årets ÖSM i fält - Martin Awrohum.


Åke Nordin, GULD i vgrp ÖC           -           ÖSM GULD, e
n begärlig medalj!


Lördagens fem nya öst-svenska mästare i vapengrupp C:
junior David Lindström - vy Lennart Rehnström - dam Lena Lindh
vä Christer Westin - ÖC Åke Nordin.


Söndag - Vapengrupper B, A och R


FÄRDIGA ...  ...    ...   EEELD!


TRÄFF eller BOM?


Mellan vapengrupperna kanske en läsk & en Hamburgare ...


... och ett toalettbesök?


Många medaljer delades ut till östsvenska pistolskytteeliten!


Vgrp B
Bo Ragnarsson, silver    -    Thomas Beck, GULD    -    Anders Turebrand, brons


Vgrp A
Tomas Hämäläinen, silver    -    Pelle Carlsson, GULD    -    Håkan Björn, brons


Vgrp R
Thomas Beck, silver    -    Robert Råsbo, GULD    -    Bo Ragnarsson, brons


En STOR APPLÅD till samtliga medaljörer!