”JULKUL”

i Rosersberg!
 
Publicerat 2009-12-19 (av Peter Siegel)

 

Jim Forsberg och Rosersberg Pk bjöd in till den årliga JULGRISJAKTEN på Luciadagen. Det är en rolig fältskjutning innan jul där det bara finns figurer som garanterad INTE förekommer i Svenska Pistolskytteförbundets skjuthandbok!

En ”figur” som man dock inte ska skjuta på är själva jultomten som finns med på varje station! Det resulterar nämligen obönhörligen i minuspoäng! Det finns dock några skyttar som inte bryr sig om att figurera i toppen av resultatlistan och bara skjuter på tomtarna för att få så många minuspoäng som möjligt! Och det kan ju också vara kul!

 

JULGRISJAKT med ”ALL INCLUDED” kan man kalla Rosersbergs klubbtävling där man även bjuder in skyttevänner från andra föreningar. I år hade man totalt hela 115 starter! Man tävlar i klassen Fin- och/eller Grovkaliber (även magnum) och i anmälningsavgiften på 80 kronor ingår frikostigt även glögg, kaffe, julmust, pepparkakor, lussebullar, korv, samt en lott till lotteriet! Med det generösa draget vill Rosersberg ytterligare höja trivseln och stämningen på sin originella och allmänt uppskattade tävling! Den som inte har lyckats undvika att träffa jultomten och därför inte får någon ”julklapp” från prisbordet har dock chans att vinna på sin lott.

 

Årets vinnare i klassen finkaliber blev Einar Carlsson från Grödinge och grovkaliber vanns av självaste ordföranden i Rosersberg, revolverspecialisten Jim Forsberg.

Skyttar som en gång har deltagit i den roliga JULGRISJAKTEN vill garanterad ha ”julkul i Rosersberg” igen – det märks klart på det stigande deltagarantalet! Snart kommer jultomten på riktigt! GOD JUL!Jim Forsberg & Rosersberg Pk anordnar årligen en
rolig och uppskattad "JULGRISJAKT" på Luciadagen.

 
OBSERVERA: SKOTT PÅ JULTOMTEN GER 10 MINUSPOÄNG!


"SKJUTNING I BLINDO":  JULTOMTEN ÄR OSYNLIG PÅ DEN HÄR STATIONEN!


Förväntansfulla skyttar inför prisutdelningen på Luciadagen 2009.


JULGRISJAKTEN - ROLIGT FÄLTSKYTTE med "ALL INCLUDED!"
Jennifer & Lena bjöd på all glögg, kaffe, julmust, lussebullar, korv m.m.
samt 
önskade alla deltagare en
GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT SKYTTEÅR!