50-lappar till höger och vänster!
 
Publicerat 2008-06-18 (av Peter Siegel)

 

Tio femtiolappar delades ut ”till höger och vänster” av Kickie Swedberg som stod i skjutledarbåset mitt i Upplands Väsbys skjuthall på klubbens precisionsskjutning ”50-lappen” den 15 juni 2008.

Men – det var nära många gånger till, för ytterligare ca 40 gånger sköt skyttarna serier på 49 poäng.

Upplands Väsbys kassör måste ha fått hicka varje gång. Om någon dessutom sköt en 50:a i en förbestämd och utlottad serie så skulle det i år betalas ut hela 250 kronor. Det var nämligen en Jubileumsskjutning pga att klubben fyllde 50 år. Det var bara en enda skytt - Lars-Erik Myrberg - som klarade det i sjätte serien i andra skjutlaget, för det är ju inte det lättaste att skjuta 50 poäng ”på beställning”!

 

Peter Lundberg från Stockholmspolisen lyckades bäst och sköt 50 två gånger i vapengrupp C och nådde därmed även tävlingens högsta resultat – 293 poäng.

Åtta skyttar till sköt 50-poängare och inkasserade därmed sina efterlängtade femtiolappar.

Anders Thunholm, Benny Bostedt, Lars-Erik Myrberg, Åke Nordin, Kjell Ekstam, Jens Carlsson, Kenneth Reinikainen samt Thomas Bäverlid sköt var sin 50:a och blev omnämnda av skjutledaren och fick sedan applåder av hela skjutlaget.

 

Åke Nordin sköt en 50:a och vann klassen C 3 med 292 poäng. Åke var dessutom med i Upplands Väsbys lag 2 som vann guld, samt i Upplands Väsbys lag 1 som vann silver. Bromma Pk kom på bronsplats.

 

En duktig skytt som visserligen inte sköt en 50-poängare, men nådde ett alldeles utmärkt resultat i sin klass var Rosersbergs nya, talangfulla, 17-åriga damjunior Jennifer Fransson som bl. a. sköt tre guldserier som resulterade i 265 poäng. Jennifer sköt med ett lånat klubbvapen, en .22 revolver, och den dagen hon får ett eget vapen kommer hon garanterad att höja sina resultat ytterligare. Heja Jennifer och alla nya juniorer!

 

Ett annat roligt inslag i årets ”50-lappen” var fyra glada gästskyttar från SV De Vrijheid i Edam i Holland.  Piet Crielaard, Ron Kamst, Frans Aan och Rob Siemer deltog även i SM i Springskytte som Upplands Väsby arrangerade dagen innan. De tyckte mycket om båda arrangemangen och vill gärna komma tillbaka och lära sig svenskt fältskytte.

 

Upplands Väsby Psk är en ju stor arrangör av olika tävlingar i både precision och fält. Klubben anordnar även DM i Standardpistol tisdagen den 17 juni 2008 och hoppas på stor anslutning även på denna tävling. UV Psk vill gärna påpeka att det finns även möjlighet att efteranmäla sig på plats på Eggeby pistolskyttebana. Välkomna alltså till skjutlag 1 klockan 16:00 eller skjutlag 2 klockan 18:30.

 

VÄL MÖTT I UPPLANDS VÄSBY!

 


Kickie Swedberg var skjutledare och delade ut 50-lappar "till höger och vänster".


Hela 153 starter på årets "50-lappen" i Upplands Väsby.


Oj då! Tio 50-poängare kostar hela 500 kronor i bonuspengar!
Sa Upplands Väsbys "ekonomiske" kassör.


 Peter Lundberg sköt två 50-poängare i vgrp C och
därmed även tävlingens högsta resultat på 293 poäng.


Anders Thunholm, Benny Bostedt, Lars-Erik Myrberg, ....


Åke Nordin, Kjell Ekstam, Jens Carlsson, ....


Kenneth Reinikainen och Thomas Bäverlid sköt var sin 50-poängare.


Rosersbergs nya, lovande damjunior Jennifer Fransson
sköt hela 265 poäng med lånad revolver!


Inte bara god ost kommer från Edam,
även glada pistolskyttar från "Frihetsklubben"!


Gästskyttarna Ron Kamst, Rob Siemer, Piet Crielaard, Frans Aan från
SV De Vrijheid (skytteklubben Friheten) i Edam i Holland var med på årets "50-lappen".