STORT TACK

till alla pistolskyttar som röstade på mig!

 

Publicerat 2011-11-29

 

Som alla skyttar nu vet vann Carolina Klüft och jag Radiosportens omröstning om vem som är de 50 senaste årens bäste manlige, respektive kvinnliga sommarolympier. 27 guldmedaljörer var kvalificerade och däribland 3 skyttar.

 

Svenska Pistolskytteförbundet och Stockholms Pistolskyttekrets tog chansen att hjälpa till med mediebevakningen och uppmanade alla skyttar att rösta och då helst på en pistolskytt. Detta gjorde verkligen nytta för segern på herrsidan gick till mig, samt på damsidan till Carolina Klüft.

 

Om nu någon tror att pistolskytte är en sport som man tar med en klackspark bland allmänheten är motsatsen bevisad. Skytte är en sport som är djupt förankrad i den svenska sportsjälen och dessutom högt aktad. Så sträck på ryggen och gläd er åt denna gratisreklam.

 

Carolina och jag kommer att förevigas på de jubileumsfrimärken som i sommar ges ut med anledning av hundraårsminnet av ”solskensolympiaden” i Stockholm 1912. Dessa frimärken kan köpas från 10 maj, 2012. Jag hoppas det genererar fler skyttar till sporten för det är verkligen en sport för hela svenska folket.

 

Jag uppskattar också oerhört att SPSF:s ordförande Anders Björck, på en trevlig lunch med hela förbundsstyrelsen, tilldelade mig förbundets jubileumsmedalj i silver.

 

Tack än en gång!

 

Ragnar Skanåker


- Ett STORT TACK till ALLA!