TRE STOCKHOLMARE

blev Svenska Mästare i år!

 

Publicerat 2014-07-12 (av Peter Siegel)

 

Det gick bra i precision för Stockholms skyttar på årets SM i Pistol, dock lite mindre bra i fält. Guldmedaljörer och svenska mästare blev i år Mattias Hällgren, PK Svea Ing, i A, samt Maria Prandl-Norrgård, Salems PK, i DC, och Lennart Rehnström, Stockholmspolisens SF, i veteran yngre! STORT GRATTIS!

 

SM i Pistol 2014 började med Militär Snabbmatch i Linköping. Det var lite glest med individuella medaljer för Stockholmarna, men man fick desto mer medaljer i lagtävlingarna!

Peter Siegel, Katarina Psf, erövrade en silvermedalj i veteran äldre och Ann-Kristin Jansson från Håtuna Pistol- Och Ssk ett brons i damklassen.

 

I lagtävlingen gick det dock mycket bra. I vgrp B tog Atlas Copco guld och likaså i vgrp C. Jens O'Konor, Joackim Norberg och Henrik Otterbeck. Gissa om killarna blev glada! Salems lag 1 och lag 2 tog silver och brons i vapengrupp A.

 

Precision & fält sköt man i Västra Husby, ca 1 mil söder om Norrköping. Tävlingscentrum var Bygdegården i Västra Husby, det var ca 3 km busstransport till precisionstältet och de kringliggande fältstationerna. Det var vackert väder, dock lite blåst som försvårade skjutningarna något.

 

En som hade mest otur med blåsten var Olympiamästaren Ragnar Skanåker som hade anmält sig sent och därför fick den sista platsen (plats 60) i tältet. Där blåste det in snett hela tiden så hans byxben fladdrade som flaggor i storm. Det fanns tre lediga platser länge upp, men Ragge ville inte byta för att inte folk kunde säga att just han fick en fördel. Han känner tydligen till Jantelagen och packade ihop efter provserien. Jag testade själv blåsten på plats 60 och kunde konstatera att just den här sista platsen i tältet var helt ”oskjutbar”!

 

PRECISION:

Mattias Hällgren, PK Svea Ing, tog direkt årets första guldmedalj i precision A på torsdagen den 3 juli. I lagtävlingen tog Lövstas lag 1 GULD och Stockholmspolisen silver.

 

I vgrp B blev det inga individuella medaljer, men Morgan Johansson från Mälarhöjdens Pistolskyttar landade på en fjärde plats. Fantastiskt - med tanke på att Morgan blev klass 3-skytt först i år! Han slog nu t.o.m. Johan Ahlbeck som erövrade två guld och ett silver i precision förra året, samt segrade i precision C i år! I lag tävlingen segrade Atlas Copco lag 1, silver gick till Lövsta lag 1.

 

I vgrp C gick bronsmedaljen till Per Qvarnström från Handens PSK och i lagtävlingen tog Atlas Copco silver.

 

I precision Dam blev vår duktiga Maria Prandl-Norrgård från Salems Pk svensk mästarinna och i veteran yngre blev Lennart Rehnström guldmedaljör. Bland äldre veteraner blev det tyvärr inga individuella medaljer, bästa ”stockholmare” blev Peter Siegel på en femte plats. Salems damer fick brons i lag.

 

FÄLTSKYTTE:

I fält A kom två förre detta Stockholmare på silver- och bronsplats, nämligen Åke Nordin (f.d. Upplands Väsby) och Henrik Käck (f.d. Atlas Copco). Båda räknas nu som ”utvandrare”! Bästa ”nuvarande Stockholmare” var Thomas Karlsson från Salem som kom på fjärde plats. Salem fick dock brons i lag av hela 42 (!) anmälda lag.

 

I fält B gick det lite sämre, bästa Stockholmare blev Tomas Hämäläinen, ACPC, på en nionde plats av 254 deltagare. Inga lagmedaljer i B fält tyvärr!

 

I fält C blev det inga medaljer heller, bästa ”hemmaskytt” blev igen Tomas Hämäläinen med 59 träffar, denna gång på en sjuttonde plats av totalt 470 (!) deltagare i ÖC. I denna ”stora ormgrop” räcker det med en bom för att hamna längre ner i resultatlistan. Ändå – Mycket bra skjutet, Tomas! I lagtävlingen tog Atlas Copco brons av hela 63 anmälda lag! Inte dumt det heller! Oskar Björn från Stockholmspolisen var tyvärr den enda junioren från huvudstaden, Oskar kom på fjärde plats.

 

I fält Dam C slog dock Salems damer till och erövrade en silver- och en bronsmedalj. Maria Prandl-Norrgård och Anna Karlsson sköt isär om dessa två medaljer. Maria sköt fullt 2 ggr i särskiljningen, Anna tappade ett skott. Silver alltså till Maria och brons till Anna! Det var dock fem stockholmsdamer bland de första åtta av 52 deltagare i damklassen. Liselott Såmark på femte, Jenny Dahlberg på sjunde och Ann-Kristin Jansson på åttonde plats. Salems damlag blev dessutom svenska mästarinnor! Inte dåligt, mina damer!

 

För fullständiga resultat gå in på http://www.pistolsm2014.se .

 


Första dagen - SM i MILITÄR SNABBMATCH i Linköpings (snart rivna) skjuthall.


Tufft med 5 skott på 6 sekunder med lyft!

   
  Peter Siegel                                               Ann-Kristin Jansson
silver i Milsnabb i vä                                     brons i Milsnabb dam


Atlas Copcos glada lag tog 2 GULD i MilSnabb!


SM:s tävlingscentrum i Västra Husby, upprop & busstransport.

 

STOCKHOLMS TRE NYA INDIVIDUELLA GULDMEDALJÖRER i PRECISION
  A - Mattias Hällgren                               DC - Maria Prandl-Norrgård                        VY - Lennart Rehnström


Tält för 60 skyttar i precision


Markering i solsken, men också i blåst!


Ragnar Skanåkers byxben fladdrade precis som flaggan i vinden.


Fältpatrullen skjuter skarpt!


Ulf Mangerud kollar om det blev några hål.


"Probably the best club with the best beer in the world!"
Salems skyttar hade roligt och firade med eget SM-öl.

HEJA SALEM och HEJA STOCKHOLMSKRETSEN!