OLYMPIAMÄSTAREN

blir

OS-frimärksmotiv
 
Publicerat 2011-11-11 (av Peter Siegel)

 

Ragnar Skanåker, Sveriges skyttekung, och Carolina Klüft vann Radiosportens omröstning om vilka sommarolympiska guldmedaljörer som bör bli frimärksmotiv lagom till 100-årsfirandet av OS i Stockholm 1912. Jubileumsfrimärkena ges ut av posten i samarbete med SOK, Sveriges Olympiska Kommitté. Ragnar blev dock redan 2007 av ISSF (International Shooting Sport Federation) i München utnämnd till Århundradets Pistolskytt.

 

Ragge tog guld och sköt nytt olympiskt rekord på OS i München 1972. Det blev sammanlagt hela 7 olympiska spel där han ytterligare tog medaljer. Det blev OS-silver i Los Angeles 1984 och Seoul 1988 och ett OS-brons 1992 i Barcelona. Ragge har även varit Europa- och Världsmästare, med några världsrekord där också. Allt som allt blev det över tvåtusen (2000!) medaljer under hans fantastiska skyttekarriär!

 

– Det känns jätteroligt att vinna en omröstning som Sportextras främsta sommarolympier på herrsidan och att jag ska figurera på ett OS-jubileumsfrimärke nästa år är också kul. Då kan folk slicka mig på baksidan. Skrattar Ragge.

 

Den 10 maj 2012 ges frimärkena med Ragnar Skanåker och Carolina Klüft ut. I serien finns också ett märke med Stockholm Stadion som motiv.

 

GRATTIS, Ragnar! Du är väl värd att bli ihågkommen som Sveriges främsta pistolskytt genom tiderna!

 


Skyttekungen framför Stockholms Slott