Kretsmästerskap

Militär Snabbmatch
 
Publicerat 2010-09-29 (av Peter Siegel)

 

Militär Snabbmatch är en rolig, nationell gren som fler skyttar borde ägnar sig åt och tävlar i. Arrangör för det årliga kretsmästerskapet i Militär Snabbmatch, som egentligen är en precisionstävling på snabba tider, är SAPK. Man skjuter på en ”duelltavla” där tian är dubbelt så stor som på den vanliga internationella precisionstavlan. Att kunna skjuta snabbt och precist har man stor nytta av även i fältskytte som är SPSF:s största tävlingsgren.

 

I vapengrupp C & B skjuter man 4 serier på 10 sekunder, 4 serier på 8 sek och 4 serier på 6 sekunder. 10 och 8 sekunder är inget problem, men i 6 sekunders serier får man vara på hugget när tavlan vänder och lyfta och avlossa skotten snabbt innan tavlan vänder bort igen.

 

I vgrp A är tiderna lite längre, dvs. 12, 10 och 8 sekunder. Detta behövs dock, för att skjuta snabbt OCH precist med ett A-vapen är inte det lättaste - som många skyttar har fått konstatera!

 

Storfavoriten, kapten Håkan Sjöberg från Livgardet i Kungsängen, vann vapengrupp B även i år, precis som förra och förförra året. 563, 572 och 567 poäng var hans segersiffror de senaste tre åren. Därmed ligger Håkan högt över alla andras resultat i vgrp B. Peter Siegel blev silvermedaljör och Åke Nordin fick brons. Åke hade lite otur i B som råkade ut för en hylssprängning. Visserligen fick han ut resten av hylsan så småningom, men det var ett störande moment som inte precis förbättrade hans resultat. 

 

Vapengrupp A vanns av Ulf Nilsson, Bromma Pk, med 504 poäng, silvret gick till Johan Enkvist, Håtuna, och bronset till klubbkompisen Kenneth Järf.

 

I Vapengrupp C segrade Åke Nordin med 568 poäng, följd av Johan Enkvist och Benny Östlund, båda med 558 poäng.

 

Kretsmästare i lag i vgrp C blev Lövsta Skf men Patrik Skottke, Torbjörn Hamrén och Daniel Eriksson. Silver gick till Katarina Psf och brons till SAPK.

 

Deltagarantalet i C var väl okay, men antalet skyttar i A och B kunde vara mycket större! Kanske borde Stockholms Allmänna Pistolskytteklubb göra lite mer reklam för denna spännande, nationella gren och därmed locka lite mer deltagare nästa år. Militär Snabbmatch är värt större uppmärksamhet och ett större deltagarantal på tävlingar, speciellt på självaste standardmedaljgrundande kretsmästerskapet!

 


4 serier á 10 sekunder + 4 serier á 8 sekunder + 4 serier á 6 sekunder
i B & C.


Lite längre tider i vgrp A > 12, 10 & 8 sekunder.


Storfavoriten Håkan Sjöberg, kapten i Livgardet, vann vgrp B.


"Junioren" Filip Granqvist hjälpte sin pappa Göran att klistra speglar.


Ett "litet" missöde!   Åke Nordin fick en hylssprängning i vgrp B ...


... halva hylsan satt kvar i patronläget, men lossnade till slut!


Det blev "bara" brons i B, men Åke Nordin kom igen och vann vgrp C.


Jens Carlsson var extra glad, han sköt bäst i både vgrp A och C!
Som Örebroskytt var han dock inte med i Stockholms kretsmästerskap.


Kretsmästare i
A - Ulf Nilsson
silver - Johan Enkvist                                                brons - Kenneth Järf


Kretsmästare i
B - Håkan Sjöberg
silver - Peter Siegel                                                  brons - Åke Nordin


Kretsmästare i
C - Åke Nordin
silver - Johan Enkvist                                                  brons - Benny Östlund
                                                                                    (tyvärr inte med på bild)