Jens O´Konor

ny kretsmästare i fält C
 
Publicerat 2010-04-21 (av Peter Siegel)

 

Jens O´Konor, Atlas Copco Pk, var den enda av 180 C-skyttar på kretsmästerskapet i fält C på Kungsängen som lyckades att skjuta fullt på alla 10 stationer. Alla andra missade ett eller flera skott! Banläggaren Jan Arnström sa lite finurligt före tävlingen att han hade lagt ”en lätt bana” och att hans SM-bana i ÖC i juli skulle allt bli lite svårare. Med lätt menade Jan nog att det var ”lätt att bomma” och jag undrar verkligen hur hans ”svårare SM-bana” kommer att se ut? Kommer någon att skjuta fullt över huvudtaget?

 

Stockholms kretsmästerskap i fält C på Livgardet var så att säga ett generalprov inför årets Pistol-SM. Det gäller tydligen för årets SM-deltagare att träna på små mål, korta tider och max-avstånd med tanke på att Jan Arnström ska vässa den svenska mästerskapsbanan ännu mer! Fjolårets kretsmästare i fält C, Åke Nordin och tävlingsledaren för SM 2010, Pelle Carlsson, hade bommat ett skot var och fick skjuta isär om silver och brons. Åke Nordin erövrade silvret och bronset gick till Pelle Carlsson.

 

Lena Lind, även hon tillhörande Atlas Copco Pk, vann damklassen. Lena är ”gammal i gamet” och har vunnit kretsmästerskapet flera gånger tidigare, såväl som ÖSM och SM. Lena har inte tävlat så mycket de senaste åren p.g.a. familj och barn, men när hon gör det vinner hon oftast! Det ligger väl i generna, för både hennes pappa och mamma var duktiga skyttar. Anna Törnqvist, Lövsta Skf, erövrade silvermedaljen och Maria Prandl-Norrgård, Salems Pk, tog brons.

 

Oskar Björn, Stockholmspolisen, var tyvärr den enda junioren, men kan ändå bära sin guldmedalj med stolthet då han hade hela 55 träffar på denna svåra bana. Jag tror inte att någon annan junior hade klarat att överträffa detta fina resultat.

 

Lennart Rehnström, Upplands Väsby, sköt isär med klubbkamraten Björn Hellström och vann guld i veteran yngre. Paula Janver, Katarina Psf, segrade i klassen veteran äldre som flera gånger tidigare.

 

Kretsmästare i lag herrar blev Atlas Copco med Jens O´Konor, Tomas Hämäläinen och Johan Backe. I damklassen segrade Salems lag med Maria Prandl-Norrgård och Anna Karlsson. Bästa veteranlag kom från Upplands Väsby med Lennart Rehnström och Björn Hellström.

 

Kretsskjutningen i B vanns av Tommy Ek från Lunda Skf, i vapengrupperna A och R segrade Thomas Beck, Salems Pk. Revolverspecialisten och svenske mästaren Thomas Beck lyckades skjuta fullt i R och blev därmed den andra skytten av totalt 277 startande som lyckades skjuta fullt i någon vapengrupp. Döm själv om banan var av det ”lättare slaget”!

 

STORT GRATTIS till alla nya kretsmästare i fält C, samt ett stalltips till dem och alla andra:

TRÄNA HÅRT INFÖR PISTOL-SM 2010!

 


Stockholms Kretsmästerskap i fält C - "generalprovet inför SM 2010"! 


"Stockholmskretsens SM-övningsfält" med en bana på 10 stationer ...


... lagd av tuffe banläggaren Jan Arnström som lovar en ännu svårare bana på SM 2010.
Observera det "varnande fingret" till höger och träna mycket innan första veckan i juli!


Långhåll med ett bara 65 cm högt A-mål till höger.
 

Titta på kornet och krama - men fort ska det gå!


Nytt för i år!   Rullbommen hade A+B+C+D+E-visning!
Hängde alla med?  Höger<vänster-vänster>höger<vänster!


COLOSSEUM - lika roligt som alltid!
 

Ny överlägsen kretsmästare i fält C - Jens O´Konor, Atlas Copco Pk.
Bara Jens, av totalt 180 C-skyttar, klarade att skjuta fullt på den tuffa banan!


Pelle Carlsson sköt isär om silver & brons med fjolårets kretsmästare Åke Nordin (vä)
Särskjutning om guldet i vet/yngre mellan Björn Hellström & Lennart Rehnström (hö)


GULD - Jens O´Konor
silver - Åke Nordin                                                    brons - Pelle Carlsson
 

GULD - Lena Lindh
silver - Anna Törnqvist                                        brons - Maria Prandl-Norrgård