STORT GRATTIS

RAGNAR SKANÅKER

75 år
 
Publicerat 2009-06-05 (av Peter Siegel)

 

Olympiamästaren Ragnar Skanåker fyller 75 år den 8 juni 2009 och gratulationerna strömmar in från när och fjärran! STILL GOING STRONG var ordet, för Ragge har visat att han fortfarande är en skytt att räkna med! Visserligen har Ragge slutat att tävla internationellt, men här i Sverige är han fortfarande topprankad!

 

Förutom tävlingsmässiga framgångar har Skanåker belönats med Guldmedalj och utnämningen ”Århundradets skytt i Världen", tillsammans med 12 andra skyttar alla kategorier vid ISSF:s 100 årsjubileum i München för 2 år sedan. Vid WC i Milano 2009 bad ISSF Ragnar Skanåker att dela ut medaljerna på Fripistol tillsammans med Milanos Borgmästare. Skanåker satt även som expertkommentator för italiensk TV under tävlingen.

 

Glömt är (nästan) att han nekades att åka till sitt åttonde OS i Aten och därmed hade kommit in i Guinness Book of Records. Ragge satsar nu helt på familjen. En tid efter skilsmässan från Anna har Ragge nu flyttat ihop med fru & barn igen och det gamla visdomsordet ”Gammal kärlek rostar inte!” har besannats igen.

 

En bok om Ragnar Skanåker kommer att ges ut innan jul som handlar om hans liv och skytte.

– Det blir ca 70 % om livet och 30 % om skytte och innehåller en del dråpliga historier och märkliga händelser! Säger Ragge med ett finurligt leende.

Även en träningsfilm film för coacher och idrottsledare kommer ut på hela 6 olika språk. DVD-skivor kommer att finnas på svenska, engelska, tyska, franska, ryska och kinesiska.

 

Ragge vill därmed berätta om sitt liv som person och skytt och samtidigt hjälpa till att få fram nya toppskyttar världen över!

 

Ett STORT GRATTIS önskar Sveriges pistolskyttar!