P-O Gustafsson

- mästertränaren och coachen -

pensioneras
 
Publicerat 2009-06-11 (av Peter Siegel)

 

Om du älskar det du gör känns det inte som ”arbete”!

Nog har Per-Olof ”P-O” Gustafsson älskat sitt jobb som lärare, instruktör och ledare på Strömsunds Skyttegymnasium, samt som coach för svenska juniorlandslaget! Ett arbete som han hade de senaste 17 åren. Att P-O har god hand med ungdomar visade sig redan tidigt under hans tid som ordförande i Atlas Copco Pistolskytteklubb då han valdes till bästa ungdomsledare i Nacka. Ett penningpris på 6000 kronor och ett diplom följde med denna utmärkelse.

 

Pistolskyttet har alltid varit hans stora passion och han själv har haft stora framgångar, främst i fältskytte med ”Gamla Bettan”, en SIG 210-6 från den lilla staden Neuhausen vid Rhenfallet i Schweiz. Med ”Nojan” har han bland annat erövrat titeln Svensk Mästare, samt en stor mängd medaljer och pokaler från alla möjliga tävlingar i vårt avlånga land.

 

Blandade Känslor! Torsdagen den 11 juni 2009 är det skolavslutning i Strömsund och P-O, som fyller 65 år den 16 augusti, pensioneras.

– Det känns lite vemodigt att behöver lämna eleverna och skolan, men på andra sidan har jag nog gjort mig förtjänt av pensionen efter så många år av arbete i både Stockholm och Strömsund! Säger P-O. Hans fru Marianne, som har stött honom under alla år, är nog glad att ”gubben” kommer vara hemma ”lite mer” i framtiden!

 

P-O kommer nu att dra sig tillbaka till den stora lantegendomen i Bysjö, ca 15 km från Junsele, och njuta av fru, barn och barnbarn. Men att helt ge upp skyttet är naturligtvis inte möjligt för en sådan entusiast som P-O! Han har nämligen redan lovat några ungdomar att de får komma till Bysjön på sommaren och träna pistolskytte. Och vem vet – kanske han tar upp sitt eget skytte och börja träna och tävla igen, denna gång dock i klassen ”veteran äldre”!

 

Mer om P-O Gustafsson i nästa NP - SM-utgåvan - den 28 september 2009.