Björn Segendorff -

årets Kretsmästare i fält A
 
Publicerat 2009-09-29 (av Peter Siegel)
Uppdaterad 2009-10-01 (av Peter Siegel)

 

På en tuff fältskyttebana vid Hemvärnets Stridsskola i Vällinge och i besvärande blåst lyckades Björn Segendorff erövra kretsmästartiteln i Stockholms mästerskap i fält A bland 90 deltagare i klassen. Ingen lyckades skjuta fullt i A, men Björn, som visserligen hade en bom på station 2, kunde hålla stilen resten av den av Jonas Hübner och Thomas Erlansson lagda svåra banan. Åke Nordin, som sköt en bom på både station 4 och 7, landade med 46 träffar på silverplats. Torbjörn Hamrén och Thomas Beck, som båda hade 45 träffar i 27 figurer, fick till slut skjuta isär om bronsmedaljen. Båda sköt fullt de första 2 omgångarna, men Torbjörn bommade i tredje serien och Thomas Beck, som två veckor innan blev kretsmästare i revolver, fick därmed en bronsmedalj i A-mästerskapet. Thomas sköt fullt även i tredje serien!

 

Salems Pk, med hjälp av Pk Svea och Katarina Psf, var som vanligt arrangör för Svenska Pistolskytteförbundets paradgren – fält A. Årets segrare, Björn Segendorff är en talangfull, rutinerad och ”cool” skytt som tidigare, bland många andra mästerskap, har vunnit tre raka kretsmästerskap i fält C på Kungsängen. Björn hinner visserligen inte träna och tävla så mycket längre p.g.a. familj och nytt arbete, men får trots det inte underskattas och måste alltid räknas till storfavoriterna på varje mästerskap.

 

I de nationella tävlingarna i de resterande vapengrupperna sköt Einar Carlsson från Grödinge bäst i vgrp C. Med 48/29 var Einar förresten den enda som lyckades skjuta full av alla deltagare i alla klasser, vilket var en stor prestation under de rådande förhållandena! STORT GRATTIS!

 

Bästa dam i vgrp C var Ann-Louise Arktoft som sköt ”nästan fullt”, dvs. 47/29 och som hade hela 22 poäng i särskiljningen. Bästa junior blev Rasmus Pettersson från Motala med 43/27, bästa veteran yngre blev Sven Holmqvist från Salem med 43/28 och bästa veteran äldre blev undertecknad Peter Siegel med 45 träffar i 27 figurer.

 

I vgrp B segrade landslagsskytten i damlaget, Linda Svensson, Råsbo Psk, med 45/28 och bäst i revolverklassen var Jens Carlsson från Örebro Pssk med 47/28 och 26 (!) poäng.

 

Kretsmästare i lag blev Salems Pk med Björn Segendorff, Thomas Beck och Jonas Hübner. Silvermedaljerna gick till Lövsta lag 1 och brons till Lövsta lag 2.

 

PS: Det återstår nu bara två kretsmästerskap i Stockholm, nämligen "Springskytte" den 24 oktober och "Nationell Helmatch" den 25 oktober 2009. Båda dessa kretsmästerskap arrangeras på Grimsta Skjutbanor.
Även två (2!) nationella fältskjutningar i Stockholm återstår, nämligen EGGEBYTRÄFFEN i Upplands Väsby den 4 oktober och KATARINATRÄFFEN på Hacksjöbanan den 11 oktober 2009. Skjut väl!

 

 


Kretsmästerskap i fält A arrangerades på Hemvärnets Stridsskola i Vällinge.


Ingen klarade att skjuta fullt i vgrp A på Salems banläggare
Jonas Hübner & Thomas Erlanssons tuffa kretsmästerskapsbana!


Patrull på väg ut till en tuff A-bana i stark blåst!


Björn Segendorff vann Kretsmästerskapet i fält A.


Ann-Louise Arktoft sköt bara en bom i blåsten och blev bästa dam i vgrp C.


Jonas Hübner & Pelle Carlsson sätter upp en krävande särskiljningsstation!


Torbjörn Hamrén och Thomas Beck skjuter isär om bronsmedaljen.


Torbjörn Hamrén 45/27 + 6 + 6 + 4                 Thomas Beck 45/27 + 6 + 6 + 6


Kretsmästare i fält A - Björn Segendorff
silver - Åke Nordin                                                       brons - Thomas Beck


Kretsmästare i lag - Salems Pk
Thomas Beck, Jonas Hübner, Björn Segendorff


GULD i lag - Salems Pk
(Thomas Beck, Jonas Hübner, Björn Segendorff)
silver - Lövsta lag 1                                                       brons - Lövsta lag 2
(två Lövstaskyttar är tyvärr inte med på bild)