IWA & Outdoor Classics

i Nürnberg

(fakta ur DSB:s Newsletter och IWA news)
 
Publicerat 2009-03-14 (av Peter Siegel)

 

Sedan 35 år är den tyska vapenmässan IWA & Outdoor Classics den ledande mässan för jakt- & sportvapen, Outdoor och tillbehör. Mellan 13 till 16 mars 2009 väntas åter igen över 1000 utställare och ca 31 000 besökare från mer än 100 nationer. Mässan är en av de mest välbesökta och populära mässor inom sitt gebit. Bara amerikanska vapenmässor överträffar IWA, men som bekant så är ju allting större i USA! Vapenintresset i USA är enormt och likaså antalet vapen i landet. Ett faktum som tyvärr många gånger också har en krass baksida!

 

Stämningen på tyska vapenmässan lär dock inte vara på topp denna gång med tanke på senaste skolmassakern i Winnenden utanför Stuttgard den 11 mars. Den 17-årige Tim Kretschmer dödade femton elever i sin gamla skola och sårade nio. Han avlossade därvid hela 60 skott. Efter en lång polisjakt sköts han av polisen och tog sedan sitt eget liv. Ett nytt vansinnesdåd och tragedi för alla drabbade! Dödsskjutningarna kommer troligen också leda till begränsningar i vapenlagen och kommer därmed att inverka på alla seriösa skyttar inom Europeiska Unionen. Finland är redan på väg att införa restriktioner efter två massaker den senaste tiden.

 

DSB, Deutscher Schützenbund, (Tyska Skytteförbundet) finns naturligtvis också representerat på denna stora internationella mässa och har sin monter i hall 3. I Sverige finns inga egentliga vapenmässor, men väl en ”Vildmarksmässa” på Älvsjömässan i Stockholm där man tidigare kunde träffa på Olympiamästarinnan Pia Hansen och välkände trickskytten Jocke Smålänning.

 

Svenska Pistolskytteförbundets styrelseordförande Birgitta Rundberg och hennes make har för avsikt att besöka den tyska vapenmässan och se vilka nyheter det finns inom skyttet. De kommer också att passa på att besöka Tysklands vackra skyttemuseum på Schloss Callenberg nära Coburg.

Vapenmässan i Nürnberg och slottet Callenberg är verkligen värt en resa till Tyskland för Sveriges alla skyttar och jägare!

 

 

Hemsida IWA & Outdoor Classics vapenmässan www.iwa.info/de/ .

Skyttemuseum Schloss Callenberg nära Coburg www.schloss-callenberg.de/index.html .