Stenhård final i

kretsmästerskapet precision B
 
Publicerat 2008-09-14 (av Peter Siegel)

 

Södertälje Pk arrangerade kretsmästerskapet i precision B som så många gånger förr. I år gick tävlingen den 13 september. Som vanligt var Bosse Andersson skjutledare och Gunilla Karlsson och Kerstin Andersson delade ut mästerskapsmedaljerna. Skyttarna hade möjlighet att även delta i kretstävlingen i vgrp A och C. Sju serier, som i grundomgången i vgrp B, var det som gällde även i dessa vapengrupper.  

 

Efter grundomgången i B ledde Lennart Rehnström med 334 poäng, följd av Åke Nordin med 331 och årets östsvenska mästaren Niklas Blomgren med 330. Även Björn Westerlund och Mikael Lundberg, som båda hade 228 poäng hade chans på medalj. Favoriterna höll dock vad som förväntades av dem.

 

Åke Nordin, årets kretsmästare i fält B och C slog nu till även i precision. I kretsmästerskapsfinalen i ban B sköt Åke 50, 48, 50 och gick därmed om ledande Lennart Rehnström, fast även Lennart sköt 50 poäng i sista serien. Till och med årets östsvenska mästare i vgrp B fick se sig besegrad och hamnade ”bara” på tredje plats. Ettan och tvåan var därmed skyttar från Upplands Väsby som tillsammans med Ove Andersson vann guld även i lagtävlingen. Silver i lag gick till Katarina Psf och bronset till Pk Svea.

 

Dagen efter är det kretsmästerskap i revolver på Lövsta. Om Åke Nordin, som tydligen har en mycket lång formtopp i år, kan vinna även detta mästerskap i fält, så har han vunnit tre fälttitlar av tre möjliga. Det återstår sedan bara KrMäst fält A på Vällinge den 28 september där han också har en mycket god chans. Konkurrensen är stor – men vi få se.

Fortsättning följer!

 


De 10 finalisterna i kretsmästerskap precision B i Södertälje


Inför finalen Lennart Rehnström 334, Åke Nordin 331, Niklas Blomgren 330.


Åke Nordin chocköppnade med 50 poäng och gick om Lennart Rehnström


Både Åke och Lennart avslutade finalen med 50-poängare


Ny kretsmästare i precision B - Åke Nordin, Upplands Väsby


Gunilla Karlsson & Kerstin Andersson delade ut medaljerna


silver > Lennart Rehnström  -  GULD > Åke Nordin  -  brons > Niklas Blomgren


kretsmästare i lag  -  Upplands Väsby Psk
silver  -  Katarina Psf                                 brons  -  Pk Svea Ing 1