Falling Target -

TV-vänlig spänning!
 

Publicerat 2008-11-25 (av Peter Siegel)

 

– Ska pistolskytte uppmärksammas i media måste det bli mycket mer publikvänligt! Tycker Olympiamästaren Ragnar Skanåker och menar att just Falling Target har det som krävs för att även åskådare kan tycka att det är roligt och spännande.
- Falling Target med sina utslagningsmatcher, snabba skjuttider och fallande mål är ju som gjort för publik och visning i TV. Det händer något och man ser på en gång vem som har träffat, lite grand som i skidskytte. Och allt som skytten behöver är en vanlig luftpistol!

 

Ragnar Skanåker själv syntes senast som expertkommentator i TV 5:s program ”Vem kan slå Filip & Fredrik?”, där en av tävlingsgrenarna var just Falling Target. Fredrik vann över utmanaren, betongarbetaren och fembarnsmodern Jessika Brännström. Åskådarna hurrade för varje träff och spänningen var på topp!

 

Riksmästerskapet i Falling Target arrangeras i år av Katarina Psf i Brännkyrkahallen i Stockholm den 7 december. KPSF har gjort bra reklam för tävlingen och hoppas på många deltagare. Anmälan finns på www.katarinapsf.org/RM_Falling_Target.asp .

Ett reportage om RM i Falling Target kommer i Svenska Pistolskytteförbundets medlemstidning NATIONELLT PISTOLSKYTTE nummer 1 – 2009.

 


 


Expertkommentatorn
Ragnar Skanåker