”Iskallt C-mästerskap på Grimsta”!
 
Publicerat 2008-05-21 (av Peter Siegel)

 


Kretsmästerskap precision C - Grimsta Skjutbana den 19 maj 2008.
 

På årets kretsmästerskap i precision C på Grimsta den 18 maj 2008 gällde det visserligen att vara iskall, men samtidigt också att kunna hålla värmen. Temperaturen denna söndag var nämligen som mest inte mer än 7 grader plus, vilket var ca 20 grader mindre än på Össebyträffen söndagen innan. Vinterkläder, inklusive långkalsonger och handvärmare, hade varit den perfekta utstyrseln, men inte alla skyttar var så bra utrustade och resultaten blev oftast därefter. Det är inte så lätt att skjuta med kalla fingrar.

 

Emil Nord från Pk Haningeskyttar trivdes dock tydligen bra i denna ”nordiska temperatur” och ledde grundomgången med hela 339 poäng. Emil sköt även en ”iskall final” och blev med 481 poäng Stockholms nya kretsmästare i vgrp C. Som förstagångs-kretsmästare fick han inte bara kretsens GULDMEDALJ, utan även en kretsmästarnål att pryda skyttejackan med.

 

Kretsmästarinna och bästa dam med 473 poäng blev Lena Bodin från Stockholmspolisen. Hennes finalserier var på respektabla 47, 49 och 49 poäng. Lena är dotter till Sportskytteförbundets ordförande Kerstin Bodin, som var en av Sveriges bästa kvinnliga skyttar som tillsammans med Ragnar Skanåker deltog i många mästerskap, WC-tävlingar och Olympiader. Roligt att skyttegenerna i familjen Bodin uppenbarligen har gått i arv! Även Lena blev kretsmästarinna för första gången och fick en gyllene nål.

 

I veteran yngre vann som väntad storfavoriten Lennart Rehnström från Upplands Väsby, fast han i första finalserien sköt, enligt honom själv, ”oförklarliga 40 poäng”. Lennart kom dock igen starkt och avslutade sedan med 48 p, samt en 49:a med 4 innertior. Lennart fick dock ingen nål, han har varit kretsmästare i både precision och fält tidigare.

 

I veteran äldre segrade ”skytteoptikern” Hans Bark, Bromma Pk, som blev kretsmästare för första gången och med glädje tog emot både guldmedalj och nål. Det är tydligen aldrig för sent att bli kretsmästare!

 

I juniorklassen deltog tyvärr bara en enda skytt, nämligen ACPK:s Patrik Ålander. Patrik kom därmed tråkigt nog både först OCH sist! Men var någonstans var alla andra av Stockholms juniorer och varför förmår inte klubbarna i Stockholm att inspirera sina juniorer att delta i kretsens viktigaste precisionstävling?

 

Kretsmästare i lag blev Pk Haningeskyttar, bästa damlag kom från Stockholms Polisen och segern i lag veteraner gick till Upplands Väsby.

 

Ett STORT GRATTIS till alla nya kretsmästare önskar www.kretsnytt.se !

 


Svenska mästarinnan Anneli Johansson noterade resultaten


Vid resultattavlan inför finalen: - VEM LEDER?


Kretsmästare ÖC Emil Nord, Pk Haningeskyttar
+ kretsmästarinna DC Lena Bodin, Sthlms. Polisen


Kretsmästare v/y Lennart Rehnström, Uppl. Väsby
 + kretsmästare v/ä Hans Bark, Bromma Pk.


"Iskall skjutning"!
Åke Nordin erövrade en bronsmedalj,
men fick tina upp fingrarna vid öppna spisen efter finalen.