Tyska Skytteförbundet, DSB, nu klara med Olympiauttagningen!
 
Publicerat 2008-06-18 (av Peter Siegel)
 


Artikelförfattaren i DSB:s Olympiatröja med "lyckodrake".

 

Trefaldige Olympiamästaren i snabbpistol, Ralf Schumann kommer att leda den tyska, olympiska truppen som ska åka till OS i Beijing i sommar.

DSB vill gärna ställa upp med fem gevärsskyttar, sex skyttar i skeet och dubbeltrapp, minst en bågskytt och hela sju pistolskyttar. Sammanlagd blir det alltså ca 19 tyska OS-deltagare i skytte! Symbolen på DSB:s Olympiatröja är den kinesiska "lyckodraken".

 

Tyska Olympiska Kommittén har i mitten av juni sista ordet om vem som ska få åka till Kina och representera Tyskland på årets OS. Det gick visserligen inte så strålande för tyskarna på den förolympiska generalrepetitionen ”Good Luck Beijing World Cup” i Beijing, Ralf Schumann var bäst då med en 4:e placering, men det gäller ju som bekant att vara bäst när det gäller!

 

Den svenska truppen består tyvärr bara av två skyttar, Natalie Larsson, Österbybuk, i skeet och Håkan Larsson, Stockholm, i dubbeltrapp. Tyvärr har Sverige för tillfället ingen pistolskytt som når ”Olympiska Höjder”!

Ragnar Skanåker har slutat att tävla internationellt och Anders Bonander behöver troligen några år till av ”finslipning” och internationell rutin.

 

Chanserna för Sveriges två Olympiadeltagare måste dock anses vara goda, Natalie Larsson kom 4:a plats på förolympiska tävlingen och Håkan Dahlby vann nyligen en WC-tävling i USA.

 

Sveriges övriga skyttar kommer att hålla tummarna i sommar och följa skyttetävlingarna på Beijing Shooting Range Clay Target Field med stor spänning!

 

HEJA SVERIGE!
 


Draken betyder lycka och är en mycket positiv symbol i Kina!