SM 2010 i Stockholm

 SM i precision och fält 2010 kommer att gå i Stockholm den 1-4 juli. Tävlingscentrum blir Grimsta skjutbanor (Bromma/Vällingby). Där avgörs även precisionsskjutningen. Till fältskytteterrängen kommer det att gå buss.
 
Kretsstyrelsen i Stockholm har utsett en organisationskommitté bestående av bland andra Nils-Anders Ekberg som ordförande, Johan Högfeldt som generalsekreterare, Pelle Carlsson som tävlingsledare och Jan Poijes som tävlingskassör. Just nu pågår arbetet med bemanning (Stockholmsskytt, snart ringer en telefon nära dig), upphandling av transporter m.m.
 
Ytterligare information följer så snart tävlingens egen hemsida rullas ut

 

---------------------------------------------------
  
  

Svartkruts-SM i Hugelsta
 
Publicerat 2008-06-30 (av Lars Lundqvist)

Vid SM-tävlingarna som i helgen gick på Hugelsta Skyttecenter i Eskilstuna tog Roger Carlsson, ESS, Guld i klass Kuchenreuter (slaglåspistol), Guld i klass Ruger (slaglåsrevolver friklass), Silver i klass Smith & Wesson (patronladdat) samt silver i klass Cominazzo (Flintlåspistol).
Roger ska även åka till VM i Svartkrut i Australien i Augusti.

---------------------------------------------------
  
  

Blyförbudet tycks nu tydligen inte träda i kraft
och nästa SM behöver därför inte arrangeras i Danmark, utan kommer att gå i
 Kristianstad
den 10 - 13 juli 2008.

   

Väl mött igen på SM 2008 – årets största skyttefest!
  
Hälsar Peter Siegel och Torbjörn Wulff, 2007-07-19

---------------------------------------------------
  
  

Prickskyttegevär till piketpolisen
  
Publicerad 2007-06-25 (av Basti Naumann)

Sådana prickskyttegevär som den nationella insatsstyrkan har, bör även piketpoliserna få tillgång till. Det anser Kristina Alvendal (m), ordförande i Stockholms polisstyrelse.

Piketpoliser är utrustade med tjänstepistol. Dessutom har de tillgång till automatkarbiner av typen MP5 och HK53. Karbinerna har dålig träffsäkerhet, och kan knappast användas på längre avstånd än 70-80 meter.

Inställningen bland berörda sakkunniga förefaller konservativ. I sin rapport ”Polisens våldsanvändning” 2005 avvisade Rikspolisstyrelsens etiska råd tanken på utökning av piketens vapenarsenal. Samma inställning redovisar enmansutredaren och länspolis­mästaren i Gävleborg, Lars Göran Carlsson.

Men Kristina Alvendal står på sig, och hon har helhjärtat stöd från Christer Birgersson, enhetschef för den operativa avdelningen hos polisen i Stockholms län. ”Vi har absolut behov av ett vapen med längre räckvidd”, säger han. ”Vad det handlar om är inte prick­skytte på flera kilometers avstånd, utan säker nödvärnseld”

Piketstyrkorna i Stockholm, Västra Götaland och Skåne har under hösten genomfört en försöksperiod med sådana vapen, och den slog mycket väl ut.

Basti

(Källa: SvD)

---------------------------------------------------