En skyttekamrat och vän har lämnat oss!

Publicerat 2015-09-12 (av WEB-master)

Den 21 juli insjuknade han och lades in på Danderyds Sjukhus för undersökning. Den 31 juli fick han sin diagnos och den 19 augusti tog det slut. Han kämpade in i det sista. En vecka innan han lades in hade han byggt en ny solaltan hemma. Hans Arenpalm blev bara 78 år

 

 

Hasse började sin skytteverksamhet i Kallhälls Pistolklubb (KPK) 1978 där han hela tiden kvarstod som medlem. Åren 1996 och 1997 var han ordförande. År 2010 lades klubben ner, p.g.a. att banans mark behövdes för spårutbyggnad. Medlemmarna överfördes till Upplands Väsby Psk – så även Hasse, eftersom han var hedersmedlem.
 
Sedan 2001 var han medlem i Stockholmspolisens Skytteförening, bl.a. på grund av sitt Sportskytteintresse. Dom har nu förlorat sin mästerklippare.
 
Under sin aktiva skytteperiod var han en duktig skytt. 1999 tog han brons i ÖstSvenska Mästerskapen i precision C, Veteran Yngre. Bl.a. var Hasse medlem i det lag som 2002 blev Nordiska Mästare i sportskyttegrenen Standardpistol Veteraner V65. År 2005 tog hans förstaplatsen i KretsMästerskapet i Veteran Äldre vapengrupp C.

 


Hasse nyss medaljhängd!

Under sitt yrkesverksamma liv - de sista 36 åren - var Hasse anställd på IBM. Innan IBM lade ner Järfälla-fabriken, var Hasse produktionsansvarig på skrivaravdelningen. I samband med avvecklingen fick han ett avtal med förtidspension.

Hasse var en aktiv människa, med uppdrag både inom skyttet och privat.
Han satt i styrelsen för Stockholms Pistolskyttekrets under flera år – först som suppleant och senare som miljöansvarig och vice ordförande.
Under senaste åren var han engagerad som Förvaltare och God Man för hjälpbehövande.
Han var även styrelsemedlem i Järfälla Upplands-Bro Godmans- och Förvaltarförening.

Det är med sorg i hjärtat jag tvingas inse att vi inte får träffas igen.

Minnessida på Fonus

--------------------------------------------------------------
PS! Om du har några bilder på Hasse, som du kan bidra med, så är du välkommen att skicka dom till mig under adressen webmaster@kretsnytt.se så skall jag lägga in dom på plats.

Lasse Lundqvist

DS!