En TV-kändis från Bollnäs Psk
 
2009-07-17. Text Basti Naumann, bilder Peter Siegel

 

När jag såg på nyheterna i TV1 i torsdags morse, höll jag på att sätta morgonfikat i vrångstrupen. Då framträdde på TV-skärmen en livs levande pistolskytt! Det visade sig att TV1 hade gjort en intervju med en av de bästa juniorerna i pistol-SM i Skövde, nämligen David Lindström, Bollnäs Psk, som kom på fjärde plats i junior-SM i fält.

 

Inslaget var över en minut långt. Man fick se David övningsskjuta mot några fältskyttefigurer. Han presenterades med namn och bakgrund. Därpå blev det en kort intervju, där han bland annat fick svara på vad han ansåg vara det allra viktigaste i skyttetekniken. David ansåg detta vara avfyringen.

 

Tydligen är det så att någon i Bollnäs har tumme med etermedia. Vem det kan vara vet jag i skrivande stund inte bestämt, men jag har mina aningar. Jag får återkomma om detta.

 

Det har diskuterats en hel del genom åren hur vi ska få riksmedia – och inte bara lokalmedia – intresserade av det nationella pistolskyttet. ”Det går aldrig” och ”Finns inte en chans” har varit vanliga omdömen i den diskussionen. Men efter detta får vi säga som USA’s president Barack Obama:

 

Yes, we can!

 

Basti

 


David Lindström, Bollnäs Psk


David har förmånen att få träna och tävla på en av Sveriges
 bästa skytteanläggningar...


... Eriksnäs Skyttecentrum i Bollnäs.