basti.dinstudio.se
 
Publicerat 2009-10-01 (av Basti Naumann)

 Jag förekommer, som bekant, understundom i dessa spalter med allehanda synpunkter på vad som sig tilldrager i pistolskyttets underbara värld. En och annan av mina läsare har kanske gissat att min skrivklåda kommer till uttryck även i andra sammanhang. Och så förhåller det sig faktiskt.
 
 Nu har jag tagit mig före att starta en egen hemsida, och därmed samla mina vitt spretande epistlar till en gemensam plats. Den som uppskattar mina artiklar om pistolskytte, kanske också kan hitta något tänkvärt bland mina övriga litterära snickerier. Så därför önskar jag er hjärtligt välkomna att titta in på min hemsida, vars adress är basti.dinstudio.se.

Hälsningar
 
Basti

--------------------------------------------------------
  
 

Det var då han bestämde sig
 
Publicerat 2009-01-13 (av Basti Naumann)

Som alla vet vid det här laget har Jonas Jacobsson bestämt sig för att inte bara satsa på ännu ett Paralympics, utan dessutom göra ett försök att erövra en OS-medalj samma år, 2012.
 
Detta anser jag vara en av århundradets absolut största idrottsnyheter, inte bara i Sverige, utan i världen. Detta är första gången en handikappidrottare utmanar hela världseliten av icke funktionshindrade idrottsmän i sin gren, och faktiskt också har en realistisk chans att klå hela bunten.

Jag önskar naturligtvis av hela mitt hjärta att Jonas erövrar en OS-medalj, helst i guld. Det skulle vara en braksensation utan like. Men även om han bara går till final, så skulle det vara en idrottslig milstolpe att skriva in i historieböckerna. En sådan prestation skulle ha en oerhörd betydelse, inte bara för Jonas själv, utan för OS, för Paralympics, och inte minst för skyttesporten.

På omvägar har jag hört att Jonas läste min artikel ”Jonas Jacobssons guldmedaljer är ointressanta” den 11 december här i Kretsnytt.se, där jag anslöt mig till alla dem som vill se Jonas satsa på OS i London 2012. Självklart måste det ha varit då som Jonas bestämde sig för att ta fan i båten och utmana världseliten.

Basti

--------------------------------------------------------
  
 

Anvisningar om placering av skåp
 
Publicerat 2009-01-12 (av Basti Naumann)

Swedish Cup i luftgevär och luftpistol ägde rum i Sävsjö den 5 och 6 januari. Trots att han drogs med en ovanligt seg influensa steg Ragnar Skanåker, 74, upp ur sjuksängen, och ställde upp i luftpistol. Prispallen besattes på följande sätt:
 
1) Guryanov, Anton     581 p
2) Sjöberg, Kristian      577 p
3) Skanåker, Ragnar   571 p
 
Med 571 poäng kom alltså herr R. Skanåker på tredje plats av 69 deltagare, och blev näst bäste svensk. Efter att sålunda ha visat den svenska eliten var skåpet ska stå, återvände han till sjuksängen.
 
Basti

--------------------------------------------------------